Types, eigenschappen, kenmerken, en toepassingen van gecementeerde carbidetussenvoegsels

March 17, 2023

Laatste bedrijfsnieuws over Types, eigenschappen, kenmerken, en toepassingen van gecementeerde carbidetussenvoegsels

Types, eigenschappen, kenmerken, en toepassingen van gecementeerde carbidetussenvoegsels


 

De carbidetussenvoegsels, vooral indexable carbidetussenvoegsels, zijn de belangrijke producten van CNC machinaal bewerkend hulpmiddelen. Sinds de jaren '80, neemt op diverse soorten integraal en indexable carbide of de tussenvoegsels zijn uitgebreid aan diverse scherpe hulpmiddelgebieden, waaronder indexable carbidetussenvoegsels zich van eenvoudige het draaien en van het oppervlaktemalen snijders aan diverse precisie, complexe, en gestalte gegeven hulpmiddelgebieden hebben uitgebreid.

 

(1) types van gecementeerde carbidetussenvoegsels

   

Volgens de belangrijkste chemische samenstelling, kan het gecementeerde carbide in wolframcarbide gebaseerd gecementeerd carbide worden verdeeld en het titaniumcarbide (Tic (n)) baseerde gecementeerd carbide.

 

Omvatten de wolframcarbide gebaseerde gecementeerde carbide drie types: wolframkobalt (YG), het titanium van het wolframkobalt (YT), en zeldzaam carbide (YW). Elk heeft zijn voordelen en nadelen. De belangrijkste onderdelen zijn wolframcarbide (WC), titaniumcarbide (Tic), tantaliumcarbide (TaC), en niobium (NBC-) carbide. De algemeen gebruikte metaalfase plakkend is Co.

 

Van het titaniumcarbide (nitride) de gebaseerde gecementeerde carbide zijn gecementeerde carbide met Tic als belangrijkst onderdeel (wat met andere toegevoegde carbide of nitriden). De algemeen gebruikte metaalfasen plakkend zijn Mo en Ni.

 

ISO (International Organization for Standardization) classificeert knipsel gecementeerde carbide in drie categorieën:

 

De klasse K, met inbegrip van Kl0 aan K40, is gelijkwaardig aan de YG-klasse in China (uit WC hoofdzakelijk wordt samengesteld die. Co).

 

De categorie P, met inbegrip van P01 aan P50, is gelijkwaardig aan Categorie YT in China (uit WC hoofdzakelijk wordt samengesteld die. Tic. Co).

 

De categorie M, met inbegrip van M10 aan M40, is gelijkwaardig aan de YW-categorie in China (hoofdzakelijk uit wordt samengesteld (NBC-) WC-tic-TAC - Co dat).

 

Elk merk vertegenwoordigt een reeks legeringen die zich van hoge hardheid aan de grote hardheid van Z met aantallen uitstrekken die zich van 01 tot 50 uitstrekken.

 

(2) prestatieskenmerken van gecementeerde carbidetussenvoegsels

     

De prestatieskenmerken van gecementeerde carbidetussenvoegsels zijn als volgt:

 

Hoge hardheid: Het gecementeerde carbideblad wordt gemaakt van carbide (genoemd harde fase) en metaalbindmiddel (genoemd zelfklevende fase) met hoog hardheid en smeltpunt door de methode van de poedermetallurgie. Zijn hardheid bereikt 89 aan 93HRA, die veel hoger is dan dat van hoge snelheidsstaal. Bij 5400C, kan de hardheid 82 aan 87HRA nog bereiken, die hetzelfde als dat van hoge snelheidsstaal bij kamertemperatuur is (83 aan 86HRA). De hardheidswaarde van gecementeerd carbide varieert met de aard, de hoeveelheid, de deeltjesgrootte, en de inhoud van de metaalfase plakkend van het carbide, en over het algemeen de dalingen met de verhoging van de inhoud van de metaalfase plakkend. Wanneer de inhoud van zelfklevende fase hetzelfde dat is, is de hardheid van YT-type legeringen hoger dan dat van YG-type legeringen, en de legeringen met (NBC-) worden toegevoegd TaC hebben hogere hardheid op hoge temperatuur.

 

Buigende sterkte en hardheid: De buigende sterkte van algemeen gebruikte gecementeerde carbide strekt zich van 900 uit aan 1500MPa. Hoger de inhoud van metaalfase plakkend, hoger de buigende sterkte. Wanneer de zelfklevende inhoud hetzelfde is, is de sterkte van YG-type (WC-Co) legeringen hoger dan dat van YT-type (WC-tic-Co) legeringen, en de sterktedalingen met de verhoging van Ticinhoud. Het gecementeerde carbide is een bros materiaal de waarvan effecthardheid bij kamertemperatuur slechts 1/30 tot 1/8 dat van hoge snelheidsstaal is.

 

(3) toepassing van algemeen gebruikte gecementeerde carbidetussenvoegsels

 

YG de typelegeringen worden hoofdzakelijk gebruikt voor verwerkingsgietijzer, non-ferro metalen, en niet-metalen materialen. De fijne korrel cementeerde carbide (zoals YG3X, YG6X) heeft hogere hardheid en slijtageweerstand dan middelgrote korrel gecementeerde carbide wanneer hun kobaltinhoud hetzelfde is. Zij zijn geschikt om sommige speciaal hard gietijzer, austenitic roestvrij staal, hittebestendige legeringen, titaniumlegeringen, hard brons, en slijtvaste isolerende materialen te verwerken.

 

De opmerkelijke voordelen van YT gecementeerd carbide zijn hoge hardheid, goede hittebestendigheid, hogere hardheid en samenpersende sterkte bij hoge temperaturen dan YG gecementeerd carbide, en goede oxydatieweerstand. Daarom wanneer een mes wordt vereist om hoge hittebestendigheid en slijtageweerstand te hebben, zou een merk met een hoge Ticinhoud moeten worden geselecteerd. YT de legeringen zijn geschikt voor verwerkingskunststoffen zoals staal, maar zijn niet geschikt voor de legeringen van het verwerkingstitanium of de legeringen van het siliciumaluminium.

 

YW de typelegeringen hebben zowel de eigenschappen van het type van YG als YT-legeringen, met goede uitvoerige eigenschappen. Zij kunnen niet alleen voor verwerkingsstaal, maar ook voor verwerkingsgietijzer en non-ferro metalen worden gebruikt. Dit type van legering kan met hoge weerstand hebben als de kobaltinhoud geschikt wordt verhoogd, en kan voor het ruwe machinaal bewerken en intermitterend knipsel van diverse moeilijk worden gebruikt om materialen te verwerken.